Nå skjer det!

Dette debattinnlegget sto på trykk i Aftenposten Aften i dag, 30. juni 2011:

Nå skjer det!

Mandag begynte Oslopolitiets storsatsning mot kriminalitet og åpenlys narkotikaomsetning på Plata utenfor Oslo S. Politifolk fra hele byen bidrar i en omfattende, samkjørt og langvarig offensiv fra juli til desember.

Jeg har allerede opplevd å vente på bussen uten å bli tilbudt et pilleglass eller en neve hasj som niste. Det skal bli flott å ta imot ankomne gjester på Oslo S uten å måtte gå omveier rundt sammensunkne mennesker med brukerdosen i lysken. Og jeg gleder meg til å kunne ta med barna til togstasjonen uten å frykte at de vil snuble i sprøytespisser på veien.

Heldigvis fins det en rekke tilbud for tunge narkomane og andre som lever i sirkler rundt Oslo S. For når markedsplassen forsvinner, vil det bli tøft å være sid i knærne og tung i blikket.

Erfaringer viser at når narkotikaen er vanskelig å få tak i, brukes også mindre dop. Det vil oppleves smertefullt for mange, men jeg håper og tror at noen flere vil ta imot tilbud om behandling og rehabilitering i månedene foran oss.

Selvsagt forsvinner ikke narkotikaproblemet med denne storsatsningen. Men politiet viser med all mulig tydelighet at åpenlys kriminalitet ikke er akseptert. Kriminelle utlendinger som kommer til Oslo utelukkende for å selge dop vil raskt se at markedsplassen igjen tilhører folket. Jeg håper de reiser hjem for aldri mer å vende tilbake.

Nå håper jeg regjeringen kjenner sin besøkelsestid og sørger for at vi unngår et heidundrende nyttårssalg og tidenes vårslepp på Plata.

Maren Malthe-Sørenssen

Bystyrekandidat

Oslo Høyre

2 thoughts on “Nå skjer det!

  1. Hi there! I’m at work surfing around your blog from
    my new apple iphone! Just wanted to say I love
    reading your blog and look forward to all your posts! Keep up
    the outstanding work!

_

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s