Herlige velgere!

Herlige velgere!

Jeg har tilbragt uendelig mange timer ved valgbod, på husbesøk og diverse andre valgkamprelaterte aktiviteter de siste ukene. Døgnet har fått en alternativ utnyttelse, heldigvis midlertidig. Med unntak av pøsende regnvær, nærgående bilister og et og annet fyrverkeri av en velger, har opplevelsene vært positive.

Mange har kommet bort og stilt spørsmål, flere har tatt imot brosjyrer med et vennlig smil. og en rekke har heiet oss frem. Populære Fabian Stang har gitt oss menige blå en velsignet mye hyggeligere jobb enn vi ellers kunne hatt. Jeg har hatt mange fine diskusjoner, og har blitt satt til veggs av flotte, ivrige samfunnsborgere. Det er bra!

Men den fineste enkelthenvendelsen jeg har fått, var fra en høflig og sympatisk syklist som stanset ved vår valgbod på Vinderen nylig. Han spurte vennlig om hva Høyre ville gjøre for syklistene. Etter å ha vært med på å lage årets valgprogram blir jeg alltid glad for å få spørsmål som jeg kan besvare gjennom gode forslag fra programmet. Jeg svarte, som sant er, at vi vil «satse på sykkel gjennom å forsere utbygging av hovedsykkelveinettet med godt tilrettelagte traséer og gjennomgående separate felt for syklister.» Ah! Jeg kjente den gode samvittigheten strømme nesten ut i fingertuppene.

Inntil syklisten repliserte: Men hvor skal vi gjøre av syklene våre hvis vi vil stanse, da?

Jeg så meg rundt. Asfalt. En benk. Mer asfalt. Bussholdeplass. Fortau. Vei. Men sykkelparkering? Nei.

Byrådet har planer for dette, men tenk at jeg ikke hadde lagt merke til det! Et av de enkleste og billigste tiltakene kommunen kan gjøre for sine innbyggere. Sykkeldebatten har jo stort sett dreiet seg om kilometerlange sykkeltraséer, fjerning av parkeringsplasser, kjøring mot kjøreretning og store ombyggingsprosjekter.

Etter episoden på Vinderen har jeg sett meg rundt en rekke steder i byen, stadig på utkikk etter sykkelparkeringer. De jeg har funnet, har stort sett tilhørt bysykkel-ordningen (som for øvrig er et glimrende tiltak) eller en og annen sportsbutikk.

Jeg vet ikke hvem du er. Men takk, kjære syklist. Uansett hva du måtte stemme ved høstens valg, så lover jeg å sørge for sykkelstativer rundt om i byen hvis byen fortsatt er blå om en uke. Og jeg har en god følelse!

(Kanskje skal jeg gjenoppta syklingen også.)