Streik i glasshus

Streik i glasshus Snorre Wikstrøm på Twitter 28.01.2015

«Flere midlertidige ansettelser betyr økt usikkerhet for arbeidsfolk og familier, et dårligere klima i arbeidslivet, langt fra det vi er vant med og stolte av i Norge,» sa partileder Jonas Gahr Støre til de fremmøtte streikende foran Stortinget i går.

«Bra Robert Eriksson er midlertidig ansatt som arbeidsminister… #debatten #2017,» skrev Snorre Wikstrøm, Arbeiderpartiets valgkampsjef, på Twitter.

Det høres riktig så ille ut. Men er det ikke mulig å tenke seg at en midlertidig stilling kan være veien inn i fast jobb?

Arbeiderpartiet utlyser midlertidig stilling som kampanjemedarbeider. Illustrasjon: arbeiderpartiet.no
Arbeiderpartiet utlyser midlertidig stilling som kampanjemedarbeider.
Illustrasjon: arbeiderpartiet.no

For oss som jobber i politikken, er midlertidige kampanjestillinger en velkjent vei inn i faste stillinger som f.eks. politiske rådgivere. Frem mot høstens valg vil det florere av slike midlertidige stillinger. Det vil være opp til den enkelte arbeidstaker å bruke denne muligheten til å vise engasjement, initiativ og dyktighet, og innsats har vist seg å lønne seg for svært mange av de som har prøvd.

Hva sier Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og hans departement? «Faste ansettelser skal fortsatt være hovedregelen i arbeidsmiljøloven, men det skal bli noe enklere å ansette midlertidig. Det foreslås en ny adgang til midlertidig ansettelse uten vilkår i inntil 12 måneder, kombinert med begrensninger.

Dette kan gi flere en sjanse til å få vist seg fram i jobb og på den måten komme inn i arbeidslivet. I tillegg vil bedriftene få noe mer fleksibilitet, f. eks. ved nyetableringer og omstrukturering av virksomhet.»

Og hva gjør Arbeiderpartiet og deres valgkampsjef Wikstrøm?

De utlyser midlertidig stilling som kampanjemedarbeider. Midt under streiken. Jeg bare nevner det.

3 thoughts on “Streik i glasshus

  1. Tilbaketråkk: » Streik i glasshus

Kommentarer er stengt.