Slapp av – vi er ikke stappa

Slapp av – vi er ikke stappa

Innlegget sto på trykk i Dag og Tid 24.04.2015.
Innlegget sto på trykk i Dag og Tid 24.04.2015.

Jon Hustad maler et dystert bilde av et ”stappa” Oslo i Dag og Tid 17. april. Og han er ingen stor fan av tog eller sentrumstunnel.

Men sett revolveren i hylsteret et øyeblikk.

Sentrumstunnelen for tog er et nasjonalt prosjekt, og derfor er den viktig også for oss i Oslo. Det er ingen grunn til å forvente et by-mot-land-oppgjør i pengebingen for å sikre finansieringen. Pendlere, andre reisende og ikke minst godstransporten fra hele landet vil ha stor nytte av tunnelen gjennom Oslo.

Lokalt i Oslo er det primært T-bane-tunnel som gjelder. Og selvsagt T-bane til Fornebu og Ahus. Så ja til tog. Og ja til T-bane.

Hustad er bekymret for gravingen også.

I København foregår nå det største anleggsprosjektet siden 1600-tallet. Man bygger Cityringen, med 17 nye underjordiske metrostasjoner, et prosjekt til omtrent 25 mrd. kroner. Selvsagt byr slikt på utfordringer i en tett by, men som Københavnerne tåler vi osloboere også litt gravesmerte på veien til en bedre skinnegående hverdag.

Så til befolkningsveksten: Mist ikke nattesøvnen på grunn av oss, Hustad.

Fortetting er en utfordring, men ikke et problem. Denne uken begynte vi behandlingen av Kommuneplanen mot 2030 i Oslo bystyre. Vi planlegger strategisk for omtrent 10.000 nye innbyggere i året, og vi styrer byen på en måte som skaper overskrifter i utlandet.

Mens innbyggertallene går opp, går bilbruken ned. Byen blir blåere, grønnere, smartere, tryggere og triveligere. Vi har landets beste skole samtidig som vi bygger to nye klasserom hver uke. Ingen eldre bor ufrivillig på dobbeltrom på sykehjem. Vi har full barnehagedekning og satser på kvalitet i barnehagene. Kriminaliteten går ned og trivselen er høy. Jeg er stolt av å bidra på denne reisen, og det gleder meg at så mange ønsker å bo og leve nettopp i Oslo. Vi tillater høyere og tettere bygging der kollektivdekningen er god, samtidig som vi gjenåpner bekker og etablerer nye parker og friluftstilbud.

Oslo har tomter nok til langt over 100.000 nye boliger, og det bygges i stor stil i Bjørvika, på Ensjø, Nydalen, Løren og over hele byen. I støpeskjeen ligger spennende utvikling bl.a. på Filipstad, Majorstuen, Vollebekk, Skullerud og Skøyen. Boligprodusentene skryter av nyboligsalget, og tilbudet på brukte boliger er variert.

For øyeblikket finner du boliger fra 1,1 til 55 millioner kroner i hovedstaden. Det fins flotte toroms leiligheter 15-20 minutter med T-bane fra sentrum til rett over 2 millioner og rekkehus til under 3. Oslo har litt for enhver smak, og vi er slett ikke ”stappa”.

Innlegget sto på trykk i Dag og tid 24.04.2015